Interkerkelijk gemengd koor
RIVER VOICES
Krimpen aan den IJssel
o.l.v. Everhard en Hidde Zwart

Dirigenten
Everhard Zwart (5 augustus 1958)
Naast het dirigentschap van 'River Voices' is Everhard Zwart dirigent van nog 3 gemengde koren en 1 mannenkoor in de regio Rotterdam.

Everhard Zwart is vooral bekend door zijn nationale en internationale carière als concert organist. Hij ontving zijn eerste orgel lessen als kind van zijn vader Willem Hendrik Zwart. Al spoedig ging hij lessen volgen bij Feike Asma. Na het behalen van zijn Gymnasium diploma studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht, daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met goed gevolg afstudeerde. Hij was sinds 1979 verbonden als organist aan de Gereformeerde Bergsingelkerk te Rotterdam. In 1983 en 1984 werd hij uitgenodigd om, in respectievelijk Rotterdam en Parijs, de internationale meestercursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de bekende Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. In 1987 studeerde hij bij de Duitse organist Günther Kaunzinger te Würzburg (Orgelsymfonieën van Widor en Vierne en improvisatie).

Zijn eerste orgelconcert gaf hij in de zomer van 1979 in de Ned.Herv.kerk te Zandvoort. Zijn internationale debuut als concertorganist maakte Everhard Zwart in 1983 te Barcelona (Spanje), waarna hij regelmatig concerteerde in verschillende landen van Europa.
Vanaf 1985 maakt hij bijna jaarlijks een concerttournee door Amerika. De eerste jaren was het vooral de staat Californië, maar al spoedig werden de concertreizen uitgebreid met concerten in vele andere staten. Ook Canada bezoekt hij daarbij regelmatig.

Op 29 April 2008 ontving Everhard de Koninklijke Onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn inzet als musicus en dirigent en het inzetten van zijn kwaliteiten voor goede doelen.

Kijk voor meer informatie op www.everhardzwart.nl
Hidde Zwart (14 april 1989)
Hidde Zwart begon, na een paar jaar pianolessen, op 9-jarige leeftijd met trompet-lessen. Eerst bij Karin Snel via de plaatselijke muziekschool te Krimpen aan den IJssel, daarna ging hij privélessen volgen bij Jos van Bueren en, na zijn verhuizing richting Utrecht, bij Peter van Dinther.

Als leerling van het Capelse Comenius College deed hij zeer succesvol Muziek-Examen Havo en was hij actief in het schoolorkest bij twee grote musicalproducties: Chicago en Fame.

Hidde heeft een brede muzikale interesse. Naast trompet spelen is hij vanaf de oprichting in 2007 dirigent van het Interkerkelijk kinderkoor “De Regenboog” in Krimpen aan den IJssel. Om meer ervaring op te doen volgde hij destijds een kinderkoor-dirigentencursus in Ede.

Inmiddels is Hidde ook als dirigent verbonden aan kinderkoor en een vocaal ensemble “’t Hart” in Werkhoven.

Naast de wekelijkse repetities van zijn kinderkoren, was hij de laatste jaren met regelmaat actief als gastdirigent bij diverse gemengde koren. In deze hoedanigheid verzorgde hij ook een aantal optredens met als internationaal debuut een optreden in de Dom van Keulen.

In het dagelijks leven is Hidde werkzaam als groepsleerkracht op een basisschool in Amersfoort.

Vanaf september 2016 is Hidde als dirigent verbonden aan Gemengd koor “River Voices” te Krimpen aan den IJssel. Afwisselend met zijn vader Everhard leidt hij de repetities.

Met zijn enthousiasme en beeldende uitleg weet hij de koorleden goed te motiveren. Het is hard werken tijdens de repetities onder zijn leiding, maar het is ook een heerlijke ochtend zingen.