RIVER VOICES
Interkerkelijk gemengd koor
Krimpen aan den IJssel

Informatie
Algemeen

River Voices is een interkerkelijk gemengd koor met ongeveer 35 leden en staat onder leiding van de dirigent Everhard Zwart, Vanaf september 2018 is ook Arie de Korte (mede)dirigent. Het koor heeft een zeer gevarieerd repertoire waaronder veel Engelse en Amerikaanse koorwerken, gospels, Nederlandstalige liederen en ook musicalrepertoire.
De repetities zijn tot aan Kest 2018  wekelijks om en om op zaterdagochtend en op maandagavond. Zie de Agenda. De repetitielocatie is: Kerkelijk Centrum 'De Ark', Burgemeester Aalberslaan 41, Krimpen aan den IJssel.

Geschiedenis

In 1999 werd een gelegenheidskoor opgericht vanuit een viertal koren die allen onder leiding stonden van Everhard Zwart. Het doel was een concertreis te maken door Amerika en Canada. In oktober 2002 vond deze zeer succesvolle reis plaats.
Bij terugkomst viel het bij een grote groep leden toch wel zwaar dat  dit gelegenheidskoor werd opgeheven. Toen tijdens het jubileumconcert van het mannenkoor 'De IJsselzangers', in november 2002, het slotstuk van de avond werd uitgevoerd door dit mannenkoor samen met hun vrouwen en dochters, werd het enthousiasme naar de voortzetting van 'een koor' nog groter. Bij een orienterende bijeenkomst bleek deze groep nog groter dan verwacht. Dirigent Everhard Zwart was ook heel enthousiast met dit initiatief en zo begonnen ongeveer 30 leden, onder de naam Gemengd koor 'River Voices',  een 'nieuw' koor. De start was een groot succes en sinds de officiële oprichting op 4 oktober 2003 is de koorvereniging River Voices een feit.

Zaterdag 4 oktober 2008 gaf River Voices haar eerste Lustrum Concert. Samen met de sopraan Margaret Roest en de Amerikaanse bas-bariton Ira Spaulding werd een zeer gevarieerd programma gepresenteerd. In 2011 gaf het koor opnieuw een eigen concert onder de naam 'Musicalsongs in Springtime'. Aan dit concert werkte de zangeres Annerieke de Korver mee. Drie jaar later, in 2014, weer een concert, nu onder de naam 'Concert in Springtime'. Aan dit concert werd medewerking verleend door de sopraan Marjolein Kolkert.
Naast deze eigen concerten werkt River Voices regelmatig mee aan concerten met andere koren, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse 'Kerstzang aan de IJssel',  en zingt ook regelmatig in kerkdiensten van diverse kerken in de omgeving.

Bijzonder waren een tweetal koorreizen naar steden net over de grens. In 2008 naar Gent en Brugge waarbij River Voices o.a. zong in de Sint-Baafskathedraal van Gent. Vier jaar later, in 2012 ging de reis naar Keulen en Aken. Ook hier werd gezongen in de Dom van Keulen en de Dom van Aken. Zeer bijzonder bij deze reis was het gezamenlijke concert met Singkreis Leverkussen.

Koorkleding

Bij optredens dragen de koorleden eigen zwarte kleding. Afhankelijk van het optreden of concert dragen de dames een zwarte, blauwe of witte blouse of t-shirt met een blauwe of rode corsage. De heren dragen, ook afhankelijk van het optreden of concert, een wit of zwart overhemd met een blauwe of rode strik.   

Altijd welkom!

Nieuwe leden zijn altijd welkom, man/vrouw/jong/oud, iedereen mag binnenkomen. Bezoek gerust eens één van onze repetities of mail voor meer informatie: secretaris@rivervoices.nl

Statuten en Privacyverklaring

De statuten inzien? klik hier
De privacyverklaring inzien? klik hier