RIVER VOICES
Interkerkelijk gemengd koor
Krimpen aan den IJssel

Nieuws
Naar wekelijkse repetities met Arie de Korte

Vanaf 7 januari is River Voices wekelijks gaan repeteren op de maandagavond. Daarmee is de overgang van om de veertien dagen op zaterdagochtend repeteren naar wekelijks op een doordeweekse avond definitief geworden..
Dirigent Everhard Zwart is niet meegegaan naar de maandagavond. Dirigent en koor hebben zo na 15 jaar afscheid van elkaar genomen.
Arie de Korte , die in de overgangsperiode al op maandagavond dirigeerde, is vanaf heden de dirigent..
januari 2019
Veranderingen bij River Voices

River Voices heeft eind juni 2018 besloten om na de zomerstop wekelijks te gaan repeteren en wel op de maandagavond. De afgelopen 15 jaar repeteerde het koor om de veertien dagen op zaterdagochtend. Om de veertien dagen repeteren is toch te weinig om nieuw repertoire goed in te studeren. Bovendien blijkt de zaterdagochtend voor nieuwe leden een ongunstige tijd te zijn.
Als overgang blijven tot aan de Kerst de zaterdagochtenden gehandhaafd. In de weken daartussen komen er op de maandagavond repetities bij. De bedoeling is om na de Kerst alleen op de maandagavonden voor de repetities bijeen te komen.

De afgelopen twee jaar had het koor twee dirigenten, Everhard Zwart en Hidde Zwart, vader en zoon. Ze wisselden elkaar af bij de repetities. Hidde heeft besloten niet mee te gaan naar het wekelijks repeteren. Vanaf september wordt Arie de Korte nu de nieuwe (mede)dirigent van River Voices. Het koor en Arie de Korte kennen elkaar. Arie is de vaste begeleider bij optredens en concerten. Meerdere koorleden hebben goede herrinneringen aan hem als begeleider van de koorreizen naar Amerika en Canada.

Arie de Korte is er op maandagavond, Everhard Zwart op zaterdagochtend.
Juli 2018
Drie Krimper Koren

River Voices treedt regelmatig op samen met het mannenkoor De IJsselzangers en het kinderkoor De Regenboog. Al jaren bij Kerstzang aan de IJssel maar ook bijvoorbeeld bij het Krimpenfestival. De drie koren staan dan opgesteld als één koor. De combinatie van de koren heeft de naam 'Drie Krimper Koren' gekregen.
2017