Informatie
Het koor

River Voices is een interkerkelijke koorvereniging  in Krimpen aan den IJssel met ongeveer 40 leden. De koorleden komen uit de gehele regio.


Repertoire

Het repertoire van het koor is veelzijdig, van Engels- en Nederlandstalige religieuze koorwerken tot populaire songs en musicals.


Dirigent

Sinds 2019 is Arie de Korte de dirigent van  het koor. Arie de Korte was bij River Voices bekend omdat hij het koor vanaf het begin heeft begeleid bij optredens en concerten.

Meer over Arie de Korte:  www.ariedekorte.nl


Bestuur

Bestuursleden zijn:
1e voorzitter         Marijke Godeschalk
2e voorzitter         Marjan Zwart
secretaris              Tineke Tegelaar
penningmeester  Nancy Rutjes
lid                            Irene Dortland

Geschiedenis

River Voices is in 2003 opgericht. Na de concertreis van een gelegenheidskoor naar Amerika en Canada onder leiding van dirigent Everhard Zwart was het jammer dat dit gelegenheidskoor werd opgeheven. Men wilde graag doorzingen. Het resulteerde in een nieuw op te richten koor 'Gemengd koor River Voices' in Krimpen aan den IJssel, met Everhard Zwart als dirigent.

Inmiddels heeft het koor vele repetities en diverse optredens achter de rug. Bij het eerste lustrum in 2008 werd samen met de sopraan Margaret Roest en de bas-bariton Ira Spaulding een zeer gevarieerd programma gepresenteerd. In 2011 gaf het koor een eigen concert onder de naam 'Musicalsongs in Springtime'. Aan dit concert werkte de zangeres Annerieke de Korver mee. Drie jaar later een eigen concert onder de naam 'Concert in Springtime'. Aan dit concert werd medewerking verleend door de sopraan Marjolein  Kolkert.

Bijzonder waren een tweetal koorreizen naar steden net over de landsgrens. In 2008 naar Gent en Brugge waarbij River Voices o.a. zong in de Sint Baafskathedraal van Gent. Vier jaar later, in 2012 ging de reis naar Keulen en Aken. Hier werd gezongen in de Dom van Keulen en de Dom van Aken en in gezamenlijke concert met Singkreis Leverkussen.

Naast deze eigen concerten werkte en werkt  River Voices nog steeds regelmatig mee  aan concerten met andere koren, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse 'Kerstzang aan de IJssel' met het mannenkoor De IJsselzangers en het kinderkoor De Regenboog. Het koor zong en zing nog steeds regelmatig in kerkdiensten van diverse kerken in de omgeving.

Eind 2018 hebben River Voices en dirigent Everhard Zwart na 15 jaar afscheid van elkaar genomen. De nieuwe dirigent werd Arie de Korte.
Koorkleding
Bij optredens dragen de koorleden eigen zwarte kleding. Afhankelijk van het optreden of concert dragen de dames een zwarte, blauwe of witte blouse of t-shirt met een blauwe of rode corsage. De heren dragen, ook afhankelijk van het optreden of concert, een wit of zwart overhemd met een blauwe of rode strik.   
Altijd welkom
Nieuwe leden zijn altijd welkom, man/vrouw/jong/oud, iedereen mag binnenkomen.
Bezoek gerust eens een repetitie of mail voor meer informatie: secretaris@rivervoices.nl

De statuten inzien? klik hier
De privacyverklaring inzien? klik hier

River Voices, 2019