Informatie
Het koor

River Voices is een interkerkelijke koorvereniging  in Krimpen aan den IJssel met ongeveer 50 leden. De koorleden komen uit de gehele regio.


Repertoire

Het repertoire van het koor is veelzijdig, van Engels- en Nederlandstalige religieuze koorwerken tot populaire songs en musicals.


Dirigent

Sinds november 2021 is Everhard Zwart weer terug als de dirigent van het koor. Vanaf de oprichting in 2003 stond het koor al onder zijn leiding. In 2019 ging het koor op maandagavond repeteren. Hierdoor moest een andere dirigent gezocht worden. Arie de Korte was als begeleider verbonden aan het koor en nam de stokje van Everhard over. In november 2021 keerde Everhard tijdelijk terug bij River Voices. Vanaf 2022 is Everhard weer officieel terug als dirigent en repeteert het koor op dinsdagavond.Bestuur

Bestuursleden zijn:
1e voorzitter               Marijke Godeschalk
2e voorzitter               Marjan Zwart
secretaris                    Tineke Tegelaar
2e secretaris               Ella Borsboom
penningmeester        Hans  Rutjes
lid                                 Irene Dortland
Algemeen adjunct    Johan van der Niet

Geschiedenis

River Voices is in 2003 opgericht. Na de concertreis van een gelegenheidskoor naar Amerika en Canada onder leiding van dirigent Everhard Zwart was het jammer dat dit gelegenheidskoor werd opgeheven. Men wilde graag doorzingen. Het resulteerde in een nieuw op te richten koor 'Gemengd koor River Voices' in Krimpen aan den IJssel, met Everhard Zwart als dirigent.

Inmiddels heeft het koor vele repetities en diverse optredens achter de rug. Bij het eerste lustrum in 2008 werd samen met de sopraan Margaret Roest en de bas-bariton Ira Spaulding een zeer gevarieerd programma gepresenteerd. In 2011 gaf het koor een eigen concert onder de naam 'Musicalsongs in Springtime'. Aan dit concert werkte de zangeres Annerieke de Korver mee. Drie jaar later een eigen concert onder de naam 'Concert in Springtime'. Aan dit concert werd medewerking verleend door de sopraan Marjolein  Kolkert.

Bijzonder waren een tweetal koorreizen naar steden net over de landsgrens. In 2008 naar Gent en Brugge waarbij River Voices o.a. zong in de Sint Baafskathedraal van Gent. Vier jaar later, in 2012 ging de reis naar Keulen en Aken. Hier werd gezongen in de Dom van Keulen en de Dom van Aken en in gezamenlijke concert met Singkreis Leverkussen.

Naast deze eigen concerten werkt  River Voices graag mee  aan concerten met andere koren, zoals (tot en met 2019) de jaarlijkse 'Kerstzang aan de IJssel' met het mannenkoor De IJsselzangers en het kinderkoor De Regenboog. Het koor zingt regelmatig in kerk- en zangdiensten in verschillende kerken in de grote regio.

Koorkleding
Bij reguliere optredens dragen de koorleden eigen kleding in de kleuren donkerblauw en wit. Eventueel gecombineerd met nette spijkerkleding. Bij speciale concerten of uitvoeringen kan de kleding ook 'eigen zwart' zijn.   
Altijd welkom
Nieuwe leden zijn altijd welkom, man/vrouw/jong/oud, iedereen mag binnenkomen.
Bezoek gerust eens een repetitie of mail voor meer informatie: secretaris@rivervoices.nl

De statuten inzien? klik hier
De privacyverklaring inzien? klik hier

River Voices, 2019